Infobulletin 24-01-2020

 

Deze week in het infobulletin

 
 • Nationale voorleesdagen

 • Even voorstellen….Rick

 • Profielschets leraar

 • Sportactiviteiten tijdens de stakingsdagen (ingezonden)

 

Belangrijke data

 • 28 januari advies groep 8 - let op! adviesgesprekken van 30 jan worden verzet ivm staking

 • 30 en 31 januari landelijke staking - school gesloten

 • 11 februari verslag mee

 • 13 februari studiedag

 • 18 februari 10 minutengesprek vrijwillig

 • 20 februari afscheid Nazan voor ouders en anderen - 15.30-16.30 u

 • 21 februari Carnaval / school uit om 12.00 u

 

Nationale voorleesdagen

Van woensdag 22 januari t/m zaterdag 1 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Een goede gelegenheid om het voorlezen eens extra onder de aandacht te brengen. Voorlezen maakt je leuker! Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft lezen een positief effect op woordenschat,spelling en tekstbegrip. Helaas stoppen veel ouders met voorlezen wanneer hun kind zelf kan lezen terwijl ook oudere kinderen enorm kunnen genieten van de verhalen! Hieronder een paar tips om het meeste uit je voorleesmomentje te halen.

Op de Hasselbraam besteden we aandacht aan voorlezen in de groepen. Een aantal van onze vrijwilligers van BOS De Letterflet komen voorlezen in de klassen. Wat leuk en ook fijn dat deze vrijwilligers er zijn. Een mooi moment om ook hen eens in het zonnetje te zetten: Judith, Daisy, Toos, Jerney, Linde, Marga, Anne-Mijke, Marion dank je wel!!!!

We hebben een aantal tips voor het voorlezen in een document gezet. Hier kunt u dat lezen.

 

Even voorstellen…. Rick

Ik ben Rick Graus, 26 jaar en kom uit het kleine Limburgse dorpje Grashoek. Sinds dit kalenderjaar loop ik stage in groep 8 bij Lowie en Karin. Hierbij ben ik zowat elke dinsdag en woensdag aanwezig tot het einde van dit schooljaar. Ik ben inmiddels derdejaars (en laatstejaars) deeltijder aan Hogeschool de Kempel in Helmond, waar ik de pabo volg.

Naast mijn stage werk ik drie dagen als onderwijsassistent op basisschool de Doolgaard in Horst. Na een afgeronde hbo studie Commerciële Economie (mei 2014) heb ik in de zomer van 2017 besloten om het roer volledig om te gooien en alle twijfels van me af te schudden. Ik ben toen met de deeltijd pabo begonnen en dat is inmiddels al even een van de mooiste keuzes in mijn leven gebleken.

 

Ik vind het heel belangrijk dat alle kinderen zichzelf kunnen én durven te zijn, en dat alle kinderen elkaar in hun waarde laten. Hierbij wil ik graag dat kinderen rekening houden met elkaar en dat ze zich proberen in te leven de ander. Hier maak ik me dan ook sterk voor, en op deze manier probeer te onderwijzen.

Verder ben ik een ontzettend grote muziekliefhebber en ben ik gefascineerd door nagenoeg alles wat met geschiedenis te maken heeft. Daarnaast ben ik een groot voetballiefhebber en speel ik het zelf ook.

Aangezien het mijn afstudeerstage betreft zal ik gedurende het schooljaar steeds meer de groep overnemen op dagen dat ik er ben. Om uw kind beter te leren kennen zal ik ook zoveel mogelijk bij gesprekken proberen te zijn. Dit gebeurt wel altijd in overleg met Lowie en/of Karin. Mocht je mij iets willen meedelen of vragen dan mag dat altijd! Ik sta altijd open voor een (goed) gesprek, dus schroom niet om iets te melden of vragen. Alles zodat wij ervoor kunnen zorgen dat uw kinderen het schooljaar en hun basisschoolcarrière op een fijne, mooie en leuke manier kunnen afsluiten!

Ik kijk uit naar een heel prettige samenwerking! :)

Groetjes, Rick

 

Profielschets leraar

Hier de profielschets leraar i.v.m. het invullen van de plaats van Manuel. 

Deze is ook te vinden op de website van PlatOO  https://www.platoo.nl/vacatures/

 

Sportactiviteiten tijdens de stakingsdagen (ingezonden)

Op donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari aanstaande vinden de nationale stakingsdagen plaats op de basisscholen. Iedere school heeft zelf de keuze gemaakt hoe deze dagen worden ingevuld. Voor de scholen die sluiten en de kinderen dus vrij zijn hebben wij vanuit Leef het volgende georganiseerd. Op beiden dagen organiseren wij vanuit Leef! Deurne tussen 09:00 - 12:00 uur verschillende sportactiviteiten aan in de Kubus. 

De kinderen kunnen zich via onze website aanmelden voor een activiteit. Via deze link kom je op de aanmeldpagina: https://www.leefdeurne.nl/LeefModule/Details/12616.  

Wij hopen dat veel kinderen zich zullen inschrijven om zo extra te kunnen sporten ondanks dat ze vrij zijn.

Alvast bedankt!

Met sportieve groet, 

Laura Withaar

Tel:    088 - 633 20 80

Email:       info@leefdeurne.nl

Website:  www.leefdeurne.nl