Infobulletin 21-03-2020

Deze week in het infobulletin
 

 • De school gesloten
 • Muziekvoorstellingen (ingezonden door de cultuurcoach Leef!)
 • Informatie de bibliotheek op school (ingezonden door Bibliotheek Helmond-Peel)
 

Beste ouders,

Wat een bewogen week! 

Afgelopen zondag werd bekend dat de scholen gesloten zouden worden t/m 6 april. Op maandag zijn we met het team aan de slag gegaan om het thuisonderwijs voor alle Hasselbramen vorm te kunnen geven. Met veel inzet en een goede samenwerking hebben we in korte tijd digitale school gerealiseerd. Dit m.b.v. het programma Padlet als basis. Inmiddels kunnen alle kinderen vooruit. Er wordt geëxperimenteerd met digitaal lesgeven in Google Meet. Kinderen kunnen contact houden met de leerkracht en gelukkig naast de vaste vakken staan er ook leuke activiteiten op om te doen. Op dinsdag kwamen kinderen en ouders naar school om werkboeken en chromebooks op te halen. Van veel ouders kregen we al hele warme en fijne reacties waarvoor dank!

Maar wij geven ook onze ouders een groot compliment, zij zitten ineens als hulp-leerkracht thuis. Mede daardoor is het deze week zo goed verlopen!

 

voorbeeld van een Padlet-pagina van onze digischool.g

Devices

Onze nieuwe school steunt op een device. Vorige week hebben we bekeken of een ieder een device tot de beschikking heeft. Inmiddels is dit het geval.

Mocht je nog behoefte hebben aan een extra device, kun je je nog melden bij Lowie. Er zijn er nog enkele beschikbaar.

Verkeersexamen

Het verkeersexamen voor de kinderen van groep 8 is uitgesteld. Zowel het praktische alsook het theoretisch verkeersexamen. Na de crisis, wordt bekeken wanneer deze alsnog zal plaatsvinden.

Elkaar vinden

Juist nu is het belangrijk dat we elkaar blijven ontmoeten. Heb je een vraag?

Wij staan elke dag voor jullie klaar tussen 09.00-11.00 live via mail of chat. Daarna ook natuurlijk, alleen kan de reactietijd dan langer zijn.

Mocht je nog vragen hebben op algemeen niveau kun je altijd terecht bij lowie@dehasselbraamdeurne.nl of 06-52625495 (tijdens schooltijden)

Tot slot wensen we iedereen een goede week toe, in goede gezondheid. We hopen elkaar zo snel als het kan weer te ontmoeten in onze mooie school!

 

Team Obs de Hasselbraam


Muziekvoorstellingen (ingezonden door cultuurcoach Leef!)

Vanwege de huidige maatregelen rondom het coronavirus kunnen de geplande voorstellingen op maandag 30 & dinsdag 31 maart en maandag 6 & dinsdag 7 april helaas geen doorgang vinden.
Dat heeft uiteraard te maken met de sluiting van de scholen, alsmede de sluiting van de Kastanje en het Cultuurcentrum en ook de Philharmonie heeft zijn activiteiten tot dan gestaakt.

Samen gaan we kijken of het mogelijk is om deze voorstellingen te verplaatsen naar een ander moment. Hier kom ik later op terug zodra er meer duidelijkheid is over eventuele mogelijkheden. Dit zal mede afhangen van de maatregelen na 6 april.
Vooralsnog gaan de voorstellingen op 15 en 19 mei wel door (deze waren verzet ivm de twee stakingsdagen in januari).

Voor nu veel succes in deze bijzondere tijd!
Hartelijke groeten,
Maartje Bogaerts
Cultuurcoach Leef!


 


INFORMATIE DE BIBLIOTHEEK OP SCHOOL EN TIPS VOOR THUISONDERWIJS

Door de ontstane situatie dat zowel de Bibliotheken als de scholen gesloten zijn tot en met 6 april delen we vanuit de Bibliotheek de volgende informatie:

De Bibliotheek op School:
- alle uitgeleende boeken zijn verlengd tot 18 mei 2020.
- Er is geen transport tot en met 6 april
- Reserveren is voorlopig niet mogelijk.

Tips voor thuisonderwijs:
Verschillende scholen hebben ons gevraagd om tips voor thuisonderwijs. Hieronder volgen een aantal tips.

 • Stimuleer kinderen zoveel mogelijk thuis te lezen (het kwartier of half uur vrij lezen per dag kan ook heel goed thuis gebeuren. Vrij lezen thuis kan gestimuleerd worden d.m.v. de Boekenbingo (zie bijlage).

 • Stimuleer het voorlezen thuis, niet alleen aan jonge kinderen maar aan alle kinderen.

 • Kijk op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/jeugd daar staat al heel veel informatie en we zullen dit verder aanvullen in de loop van de dag.

 • Omdat de Bibliotheken en de Bibliotheken op School gesloten zijn, verwijzen we naar de online Bibliotheek. Hier kun je met je bibliotheekpas gebruikmaken van:

 • www.jeugdbibliotheek/voorleesfilmpjes   voorleesfilmpjes en geanimeerde prentenboeken.

 • www.onlinebibliotheek.nl voor e-books en luisterboeken. Er zijn tijdelijk extra luisterboeken toegevoegd voor jeugd en volwassenen die ook door niet-leden beluisterd kunnen worden.

 • https://www.yoleo.nl/help luisteren en online meelezen (karaoke lezen) . Via deze link zie je hoe het werkt als je inlogt met je bibliotheekpas en je gratis toegang krijgt tot alle boeken in Yoleo .

 • Om gebruik te maken van de mogelijkheden van de online Bibliotheek kun je inloggen met je pasnummer en pincode (= geboortedatum). Mocht je het pasnummer niet weten dan kun je naar het nummer informeren bij de Bibliotheek: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/contact         Vermeld bij 'Bericht' de naam van het kind en de geboortedatum.

Met Junior Einstein oefenen voor alle vakken van de basisschool. Gebruik deze link bit.ly/InlogJuniorEinstein. Er wordt gevraagd om in te loggen met je bibliotheekpas, daarna kun je alle vakken oefenen.