Infobulletin 16-04-2020

Deze week in het infobulletin
  • Actie Rode Kruis
  • Kamp
  • Meivakantie
  • Online koningsspelen (ingezonden door Leef!)
  • ThuisBieb app (ingezonden  de De Bibliotheek)

 
ACTIE RODE KRUIS

Op vrijdag 17 april staat er eigenlijk een sponsorloop op de kalender van de Hasselbraam. Doordat we nu thuis les krijgen, is dit vanwege de veiligheid niet mogelijk. Toch willen we deze dag niet zomaar voorbij laten gaan!

Elk kind mag samen met zijn/haar broertjes/zusjes een beweegbaan en/of parcours bouwen in de achtertuin.
De juffen en meesters hebben alvast een voorbeeld gegeven!

Op deze manier willen we ons inzetten voor het Rode Kruis. Zij komen op steeds meer plekken in actie tegen het Corona-virus. De kinderen laten middels een filmpje of foto aan de leerkrachten zien dat ze zich hebben ingezet. Bij elk ingezonden filmpje doneert school €1,- aan het Rode Kruis!

Wilt u de inzet van onze kinderen ook waarderen en het Rode Kruis steunen? Dan kunt u doneren middels deze weg. Het gedoneerde geld gaat rechtstreeks naar het Rode Kruis.

Doneren kan tot en met vrijdag 1 mei!
Zet 'm op! Samen staan we sterk #blijfthuis

https://www.facebook.com/dehasselbraamdeurne

Kamp
Zoals we jullie al hebben laten weten gaat het kamp dit jaar niet door.
Op die dagen wordt gewoon lesgegeven.
Afhankelijk van de situatie na 28 april gaan we bekijken wat de mogelijkheden zijn om een alternatief aan te bieden.

Meivakantie
Morgen start de meivakantie. De school is dan gesloten. De opvang voor kinderen met ouders in een vitaal beroep wordt verzorgd door Spring-kinderopvang. De gemeente regelt dit in overleg met ons.
Op de site van de gemeente kun je hier nog meer over lezen mocht je dit willen.

Opvang na de meivakantie
We weten nu nog niet hoe de school er na onze vakantie gaat uitzien. Blijven we digitaal, gaan we (deels) open? We wachten a.s. dinsdag even af en berichten jullie dan over hoe verder, ook inzake de opvang.
Als er niets veranderd blijft de opvang zoals nu geregeld, verandert er wel iets? Dan laten we dat dan aan jullie weten.

Lesprogramma in de meivakantie
Er wordt geen les gegeven in de meivakantie. Wel hebben we voor kinderen die graag wat willen doen een speciale vakantiepadletpagina gemaakt. Elke unit heeft hier een aantal links op staan die je kunt doen.

https://padlet.com/loes3/hw9knnpx6a02ucz5        


Ook via de normale Padletpagina kun je nog dingen doen. Je kunt in Snappet werken aan werkpakketten of via basispoort aan de slag. Echter is dit niet verplicht.

We vinden het heel belangrijk dat iedereen ook even lekker niets hoeft. Even de boel de boel en lekker niets hoeven.

Tot slot
Wij wensen alle Hasselbramen en hun naasten een fijne en rustige vakantie toe. Graag zien we jullie allemaal na de vakantie weer terug op de (digi)school!

Team obs de Hasselbraam

Online Koningsspelen (ingezonden door Leef!)
Wij  gaan een Online Koningsspelen organiseren!
De Koningsspelen wordt op maandag 27 april (Koningsdag) online georganiseerd. Het doel is om alle kinderen uit de gemeente met plezier te laten bewegen tijdens Koningsdag. Tijdens de Online Koningsspelen vinden er verschillende live trainingen plaats. Dit wil zeggen dat een buurtsportcoach live een training en/of workshop verzorgt in een bepaalde sport. Daarnaast staan er op de website van Leef! ook leuke workshops en challenges online in verschillende thema's zoals teken en knutselopdrachten , jongleren, oudhollandse spelen en nog veel meer! Deze filmpjes kunnen de kinderen de gehele dag bekijken en mogelijk ook voltooien! 
In het schema hieronder staan de live sportmomenten weergegeven:

Tijd   Wat   Met wie  
09:30   Opening Koningsspelen met de Pasapas   Babette  
09:35   Dans workshop   Babette  
11:30   Bootcampen   Sjoerd  
14:30   Voetbal training   Max  

 
 
 De link naar de Live sportmomenten kunnen de kinderen terugvinden op website van www.leefdeurne.nl  onder Online koningspelen. Daarnaast zijn op deze pagina ook online workshops en challenges te vinden.
Wij zouden het fijn vinden als jullie hier aan mee gaan doen, zodat heel de gemeente Deurne toch een beetje Oranje kleurt tijdens koningsdag. Want de trainingen en spellen staan natuurlijk ook in het thema van Koningsdag!
Wij hopen op een leuke dag!
Met sportieve groet,
 
Tiago da Silva
Leef! Deurne

ThuisBieb-app

Online is de Bibliotheek gewoon open! In de ThuisBieb-app staan vrij beschikbare e-books zodat leerlingen thuis kunnen doorlezen. In de ThuisBieb PDF staat alle info over de app.

Download ThuisBieb PDF

ThuisBieb: vrij beschikbare e-books
De ThuisBieb-app is toegankelijk voor iedereen. Dus ook voor de leerlingen die géén lid zijn van de Bibliotheek! In de app staan 100 e-books, waarvan 21 titels voor kinderen tot en met 12 jaar, zoals Fien komt dat zien! van Harmen van Straaten en Alaska van Anna Woltz. Met de ThuisBieb willen de Bibliotheken iedereen die thuiszit, dus ook kinderen, een hart onder de riem steken in deze onzekere tijd.

Download de ThuisBieb in de AppStore of Google Play
De e-books staan in de speciale ThuisBieb-app. Je kunt de ThuisBieb-app voor iOS downloaden in de AppStore en voor Android via Google Play. Wanneer de app is geïnstalleerd kun je het aanbod bekijken en titels selecteren. De app is in elk geval beschikbaar tot en met 10 mei. Meer informatie kun je vinden op jeugdbibliotheek.nl/thuisbieb.

Jeugdbibliotheek.nl
Speciaal voor deze periode heeft de Bibliotheek ook extra luisterboeken beschikbaar gesteld voor kinderen die geen lid zijn van de bibliotheek. Deze zijn vrij toegankelijk via de LuisterBieb-app. Net als de voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek en Bereslim. 

Kinderen die lid zijn van de Bibliotheek kunnen naast de e-books in de ThuisBieb nog veel meer e-books lenen. Ook kunnen ze oefenen voor schoolvakken via Junior Einstein. Kijk op jeugdbibliotheek.nl voor een overzicht van alle digitale producten voor kinderen.