Infobulletin 12-06-2020

Deze week in het infobulletin

  • Alle Hasselbramen weer op school
  • Schoolfotograaf op 16 juni (ingezonden)
  • Lezen
Belangrijke data

16 juni infoavond groep 1/2/3
25 juni verslag mee naar huis
30 juni Studiedag - alle kinderen vrij

2 juli 10 minuten gesprek vrijwillig
6 juli bezoek aan de nieuwe groep
7 juli Meester-en juffendag
8 juli Poetsochtend
9 juli Afscheidsavond van groep 8
10 juli Afscheid groep 8 / School om 12:00 uitAlle Hasselbramen weer op school

Maandag was het dan zover, iedereen mocht weer naar school. Na drie maanden gescheiden te zijn geweest was het maandag dan eindelijk weer mogelijk om elkaar weer live te zien.
Het was heerlijk om weer met elkaar te zijn. Eerst even buurten, dan werken en spelen.

Natuurlijk gelden er nog steeds regels en houden we ons aan het protocol.
Maar zo kunnen we het schooljaar toch met elkaar afsluiten.


Schoolfotograaf (ingezonden)

Hallo allemaal,

16 juni is het dan eindelijk zo ver! Toch nog schoolfotografie! Ik ben ontzettend dankbaar dat de Hasselbraam mij deze kans heeft gegeven, de kans om al jullie prachtige kinderen op de foto te zetten! Het fotograferen van kinderen, dat is iets wat ik al jaren met veel passie doe! Onder de naam Little Stars Fotografie ben ik in 2012 begonnen in dit fantastische beroep. Maar ik zal mijn intro kort houden, zodat ik jullie precies kan vertellen wat er de kindjes te wachten staat. 

Ik ben Linda Verstegen en natuurlijk zitten mijn dochters van 10 en 8 jaar oud op de Hasselbraam. In de afgelopen jaren heb ik uiteraard ook meegeholpen in de klassen en zo heb ik toch al veel kinderen leren kennen. Ik hoop natuurlijk dat dat een voordeel is voor het maken van de foto's en dat de kinderen zich zo gauw mogelijk op hun gemak voelen. 

En dan nu even een korte uitleg over mijn plan, zodat jullie precies weten waar je aan toe bent en misschien toch ook een paar tips mee krijgen voor het behalen van een fantastisch resultaat.

Bij deze dan ook een voorbeeldfoto van hoe de foto's eruit komen te zien. Ik werk graag met een zwarte achtergrond ,zo ontstaan er namelijk schaduwen en een prachtige diepte zodat het gezicht van jullie zoon/dochter en dan vooral de ogen er mooi uitspringen. Als er ouders zijn die twijfelen over wat voor kleding ze hun zoon/dochter het beste kunnen aan laten trekken, heb ik als tip het vooral puur te houden en met natuurlijke kleuren te werken. Voor dit soort foto's is het ook mooi als je kind een spaghettihemdje of shirtje aan heeft waardoor er toch nog wat huid zichtbaar is op de foto. Probeer te vermijden je zoon/dochter een zwart shirt aan te geven, hierdoor lijkt het straks of het hoofd 'zweeft' op de foto. 

De broer/zus foto's worden gemaakt tussen 15:00u - 17:00u, jullie zijn dan welkom op het veldje achter bij de bult. Hier zul je een partytent zien staan waarin deze foto's gemaakt gaan worden. Hou er rekening mee dat vanwege corona er genoeg afstand moet worden gehouden in de wachtrij. 

Voorbereiding kinderen

Jullie kunnen zeker helpen met het voorbereiden van jullie kinderen voor de schoolfoto's. Zeker voor de allerjongste is het handig als je van te voren al uit hebt gelegd wat er die dag staat te gebeuren. Zoek bijvoorbeeld ook samen een kledingsetje uit wat ze aan willen trekken, oefen het lachen in een spiegel etc. 

Besteldata

23 juni  komen jullie foto's die allemaal professioneel nabewerkt zijn online (uiteraard beschermd met een wachtwoord) en mogen jullie de prachtige snoetjes bewonderen. Je hebt tot 3 juli de mogelijkheid om bestellingen te plaatsen.
Hoe het bestellen in z'n werk gaat worden jullie te zijner tijd van op de hoogte gebracht.  

Nog even dus de belangrijkste dingen op een rijtje:

  1. 16 juni schoolfotografie

  2. 16 juni 15:00u - 17:00u Broer/zus foto's  hiervoor moet je jezelf opgeven via onderstaand e-mailadres, Je krijgt dan een tijd toebedeeld. Het kan zijn dat door drukte een andere datum nodig is om de foto te maken. Dit ivm max 30 mensen bij elkaar.

  3. 23 juni Foto's online

  4. 3 juli sluitdatum bestellingen

Als laatste wil ik er nog even bij zeggen dat dit de 1e keer is dat ik schoolfotografie ga doen, dus toch heel spannend, en hoop dat jullie tevreden gaan zijn met de resultaten! Ik ga mijn best doen!  

Mochten er nog vragen zijn hoor ik het natuurlijk graag via littlestarsfotografie@hotmail.com
 

 

OPROEP

Wie heeft er een partytent te leen voor aanstaande dinsdag t.b.v. de schoolfotograaf ?

Graag mailen naar lowie@dehasselbraamdeurne.nl

 


Lezen

Lezen is leuk en ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van uw kind.
Regelmatig voorlezen draagt bij aan het uitbreiden van de woordenschat.
Peuter en kleuterboeken zijn ook volop aanwezig in onze bieb op school. De Letterflet is elke woensdag onder schooltijd geopend voor de kinderen om boeken te lenen.
 
Woeste Willem is in 2020 het actieboek van "Geef een prentenboek cadeau". Vanaf 12 juni is dit superleuke prentenboek voor maar € 2,50 te koop bij elke boekhandel. En extra leuk als Nederlands niet jouw 1e taal is: Stichting VoorleesExpress heeft een nieuwe website waar dit verhaal in heel veel talen wordt voorgelezen. www.prentenboekeninalletalen.nl